04.202024
0
0

Elisabeta Lipă: „Sportul românesc are nevoie de T.R.A.S.”

COMUNICAT DE PRESĂ

În cadrul evenimentului de lansare al Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv a luat cuvântul doamna Elisabeta Lipă, președinte al Agenției Naționale pentru Sport, de cinci ori câștigătoare a medaliei de aur la Jocurile Olimpice la canotaj.

Aceasta și-a exprimat susținerea față de T.R.A.S. considerând că sportul românesc are nevoie de această jurisdicție sportivă.

„Sunt onorată să fiu în această seară alături de dumneavoastră, de mari specialiști ai domeniului juridic ce au decis să se aplece și către zona sportivă. Sportul are nevoie de dumneavoastră, de Tribunalul Român de Arbitraj Sportiv și mă bucur că vă sunt alături, împreună cu atâția oameni din sport, președinți de federații, la această lansare. Îmi place enorm de mult ceea ce am auzit. Avem nevoie de sfaturile dumneavoastră cât și de o legislație care să corespundă nevoilor din sport în secolul 21. 


Este greu în sport pentru că întotdeauna ai nevoie și de ajutor, iar ajutorul pe care dumneavoastră îl oferiți astăzi înseamnă foarte mult pentru noi. Îmi doresc ca împreună cu dumneavoastră să modificăm această lege a sportului. Vă mărturisesc că ambiția nu m-a părăsit și dacă tot am revenit, după șapte ani, în fruntea agenției de această dată, ambiția mea a rămas constantă și cum iubesc enorm de mult sportul îmi doresc să găsim o soluție la toate problemele existente. Atât pentru agenție cât și pentru federațiile sportive, căci văd aici mulți președinți ai federațiilor sportive care se confruntă cu probleme mai mici sau mai mari, fără să punem la socoteală RIL-ul acesta recent pe care noi nu prea îl înțelegem. 


Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră ca federațiile să pună la punct toate aspectele legale necesare funcționării în conformitate cu prevederile actuale. Performanța vine de la ordine și disciplină și sunt sigură că dumneavoastră prin ordine și disciplină ați devenit profesioniști.


Mă bucur că Tribunalul Român de Arbitraj Sportiv va ajuta sportul românesc și vă mulțumesc că v-ați rupt puțin din timpul dumneavoastră prețios spre a ajuta această zonă sportivă care ne-a adus de-a lungul anilor multe satisfacții. Sper ca sportul să vă bucure în continuare cu rezultate frumoase și împreună să facem lumea sportivă mai bună decât este acum. Cred și simt că împreună putem îmbunătăți fața sportului românesc”.