06.072024
0
0

Al doilea dosar T.R.A.S. a fost soluționat în 60 de zile de la înregistrare

COMUNICAT DE PRESĂ

Pe data de 27.05.2024, la 60 de zile de la înregistrarea celui de al doilea dosar de pe rolul Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv, completul de arbitri format din Lect. univ. dr. Andrea Chiș, în calitate de președinte, Prof. univ. dr. av. Mădălina Diaconu, în calitate de arbitru și Prof univ. dr. av. Dan Oancea, în calitatea de arbitru, au pronunțat Hotărârea Arbitrală cu numărul doi din istoria tribunalului

Conform art. 18.6 din Regulile Arbitrale, hotărârile arbitrale T.R.A.S. sunt definitive, executorii și obligatorii din momentul comunicării acestora către părți. 

Astfel, disputa patrimonială dintre părți s-a soluționat în doar 60 de zile printr-o hotărâre arbitrală definitivă și executorie, un termen extrem de scurt pentru sistemul de drept din România. 


T.R.A.S. își desfășoară activitatea conform devizei „Profesionalism și Celeritate”, iar printre obiectivele T.R.A.S. se numără și acela de a pronunța hotărâri definitive în cel mai scurt timp, respectând toate garanțiile de drept procesual civil, având în vedere dinamica dreptului sportului care reprezintă o necesitate în momentul de față.