Istoric


Înființat în luna martie 2023, Tribunalul Român de Arbitraj Sportiv (T.R.A.S.) este o entitate independentă de orice organizație sportivă a cărui scop este soluționarea litigiilor legate de sport prin arbitraj sau mediere conform unor reguli procedurale adaptate nevoilor specifice dreptului sportiv fiind plasat sub autoritatea administrativă și financiară a Asociației Române de Arbitraj Sportiv (A.R.A.S.)

Misiune


Într-un context național în care 3.897 de judecători din cadrul judecătoriilor, tribunalelor și curților de apel din România au avut de soluționat un număr de 3.759.358 de dosare în anul 2022. Tribunalul Român de Arbitraj Sportiv își propune să devină principala alternativă de soluționare a disputelor din dreptul sportului cât și un mijloc simplu, rapid și accesibil de soluționare a acestora.

Conducere


Plenul Arbitrilor, întrunit în ședința din 21.08.2023, a desemnat Președintele T.R.A.S., Vicepreședintele T.R.A.S. și Colegiul de Conducere al T.R.A.S. Președintele T.R.A.S.: Prof. dr. Cristian Jura; Vicepreședinte T.R.A.S.: Lec. univ. dr. Andrea Chiș; Membru: Av. Ovidiu Miheț