Madalina Diaconu - tras.ro
Prof. univ. dr. av. Mădălina Diaconu

Arbitru

Dr. Madalina Diaconu este profesor titular la Facultatea de Drept a Universitatii din Neuchâtel (Elvetia) și avocat specializat în dreptul sportului și al jocurilor de noroc. Dr. Diaconu are o experienta de peste douazeci de ani in domeniul juridic, mai ales in cel al dreptului sportiv international. 

Dr. Diaconu deține un doctorat, Magna cum laude, de la Universitatea din Neuchâtel (2009); un LL.M. în Drept Economic European și Internațional de la Universitatea din Lausanne (2004); un master în Managementul Sportului de la Academia Internațională de Știință și Tehnologie Sportivă din Lausanne - AISTS (2004); un master în Drept, specializarea Drept European de la Universitatea Paris I Panthéon - Sorbona (2001); și o dublă diplomă de licență în Drept de la Universitățile din București și Paris I Panthéon-Sorbonne.

Fost magistrat-asistent la Curtea Constitutionala a României (2001-2006), Dr. Diaconu a exercitat ulterior diverse functii juridice pe langa Comitetul Olimpic Internațional (CIO), Loteria Elvetiana (Loterie Romande) și Curtea Europeană de Justiție (CEJ). Din anul 2020, Dr. Diaconu este si membră a Corpului de control, etică și disciplină al UEFA.